Algemeen maatschappelijk werk – Huisartsenpraktijk van Moppes en van Londen – Amsterdam
Header afbeelding
's-Gravesandeplein 19 1091 BB Amsterdam Tel:020-4626670

Algemeen maatschappelijk werk

Wij delen ons praktijkpand met Dienstencentrum Dynamo Amsterdam Oost. Met een praktische ondersteuningsprogramma’s helpt Dynamo Amsterdam Oost bewoners om actief deel te nemen aan de samenleving:

Op eigen kracht: Dynamo Amsterdam Oost brengt buurtbewoners met elkaar in contact om samen hun talenten te ontdekken en eventuele problemen op te lossen. De kern van dit programma is empowerment, mensen de kans geven zich te ontwikkelen. Wie zijn eigen kracht kent, staat sterker in het leven.

Ergens bijhoren: Dynamo Amsterdam Oost stimuleert sociale netwerken en helpt mensen die zich voor anderen willen inzetten. Ook begeleidt Dynamo mensen op die ‘buiten de boot’ dreigen doordat zij geen of onvoldoende sociaal netwerk hebben. Met een goed netwerk voelen mensen zich gesteund bij problemen en zijn zij minder eenzaam.

De draai weer vinden: Dynamo Amsterdam Oost zorgt ervoor dat kwetsbare buurtbewoners steun krijgen uit hun omgeving. Waar nodig, wordt deze steun aangevuld met professionele hulp. Ouderen met beginnende dementie, gezinnen met problemen, of zelfstandig wonende psychiatrische patiënten, kunnen op deze manier ondersteund worden bij het hervinden van de regie over hun leven.

Dynamo Amsterdam Oost heeft het Certificaat Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector, en werkt volgens de Governancecode voor de branche Welzijn.